Vibeke Gramstrup

“Stress er ikke en sygdom, men et signal om
at der er noget i dit arbejds- eller privatliv, som skal ændres.”

Kan sorg udløse stress?

Jeg troede det ikke, men har måttet erkende at ja, det kan det godt. Et år efter jeg mistede min mor følte jeg mig fysisk syg, men det var stress. Det er snart 20 år siden, men perioden med stress lærte mig at arbejde med udfordringer såvel arbejdsmæssigt som privat.

Privat er jeg gift med Finn og har 2 børn.

Jeg bor i Nordsjælland og har en videregående humanistisk uddannelse. I mit arbejdsliv har fokus ligget på kommunikation og formidling. I de sidste 15 år har jeg rådgivet og vejledt jobsøgende og sygemeldte med bl.a. stress og herigennem fået viden om og indsigt i, hvad der mange gange udløser stress.

Mit forhold til Anti-stressforeningen er:

Stress er stadig tabubelagt i Danmark, mens flere og flere dagligt sygemeldes med stress. Jeg vil i Anti-stressforeningen bidrage til, at der tales åbent om stress og at stress kan ramme alle og at stress også er ens eget ansvar.

I Anti-stressforeningen fungerer jeg som bestyrelsesmedlem med interesse for:

• Stress på arbejdspladsen – og det faktum at hver 4. sygemelding i Danmark er stressrelateret
  • Mænd kan også blive stressede – men taler ikke om det
  • Børn til stressramte forældre – hvordan rammer det?

Hvad laver Vibeke ellers?

Vibeke er til daglig ansat som områdeleder hos Quick Care, som er samarbejdspartner til jobcentrene.

I Anti-stressforeningen ønsker hun at bruge sin viden om, hvad det er der i samtalerne med en stressramt kan hjælpe den enkelte videre både i privat- og arbejdslivet – og at stress også er ens eget ansvar.

Når du har spørgsmål til Vibeke, så kan du kontakte hende direkte på: