Rikke Maj Thauer

“Har du ikke tid til pauser nu, skal du afsætte tid til stress senere.”

I 2011 blev jeg ramt af mit 2. stresskollaps mens jeg fungerede, som leder i det private erhvervsliv. Jeg besluttede mig for at sadle om og arbejde målrettet på, at knække koden på stress. I 2012 åbnede jeg Thauer stresscenter, hvor jeg behandler stressramte samt underviser ledere, HR og arbejdsmiljø i de enkle og virkningsfulde værktøjer jeg har udviklet.

Privat er jeg gift med Flemming og mor til 2.

Jeg er født og opvokset i Storkøbenhavn og tog en videregående kreativ uddannelse, før jeg læste ledelse og uddannede mig som stresscoach hos en anerkendt erhvervspsykolog.

Mit forhold til Anti-stressforeningen

Jeg vil gerne vise danskerne, at det er muligt at undgå at blive ramt af stress. For mig er det endvidere vigtigt at vi minimerer antallet, der får brug for stressbehandling samt at vi optimerer de eksisterende behandlingstilbud, så de er langt mere effektive også ift. den tilbagevendende stress.

I Anti-stressforeningen fungerer jeg som bestyrelsesmedlem med interesse for:

• At formidle stress i et “helt nede på jorden” sprog, så alle kan forstå det.
  • Udvikle og videregive nye og effektive værktøjer.
  • Hjælpe ledere, HR og arbejdsmiljø i de danske virksomheder med at blive endnu bedre til at forebygge stress.

Hvad laver Rikke ellers?

Rikke er direktør for Thauer Stresscenter ApS, der har til huse i WTC Healthcare Center i Ballerup. Her behandler de stressramte mennesker samt uddanner ejerledere, ledere med personaleansvar, arbejdsmiljø og selvstændige coaches og terapeuter på deres stressuddannelse med certificering og Master stressuddannelse.

Rikke har siden 2012 lavet research af flere hundrede personlige stressbehandlinger og har gennemført flere spørgeundersøgelser, som hun har sammenfattet i bogen “Stress er også dit eget ansvar”, der udkom i 2019.

Når du har spørgsmål til Rikke, så kan du kontakte hende direkte på: