Morten Saksø

“Stress er ikke en sygdom, og i sig selv ikke farligt, bare vi husker at restituere
efter en stresset periode. Det er den langvarige stress, som kan gøre os syge.”

I 2016 blev jeg langtidssygemeldt pga. stress og jeg var væk fra mit job som læge i 1 år. I dag har jeg fortsat mén, men efter langvarig rehabilitering arbejder jeg nu som infektionslæge på Centralsjukhuset i Kristianstad – 80 % af min tid.

Privat er jeg gift med Therése og far til 2.

Jeg er født og opvokset i Midtjylland, læste medicin på universitet i Århus, blev færdig som læge i 2009. I 2010 flyttede vi til Sverige, hvor vi har boet lige siden.

Mit forhold til Anti-stressforeningen

Jeg vil gerne, med udgangspunkt i min egen historie og egne erfaringer, bidrage til, at stress og psykisk sygdom bliver mindre tabubelagt.

I Anti-stressforeningen fungerer jeg som bestyrelsesmedlem med interesse for:

• Mænd kan også blive stressede.
  • Stress i sundhedsvæsnet.
  • Børn til stressramte forældre.

Hvad laver Morten ellers?

Til daglig arbejder Morten som infektionslæge på Centralsjukhuset i Kristianstad. Ud over sit virke som læge, afholder Morten også foredrag om forebyggelse af stress gennem sin virksomhed Saksø Consulting.

Gennem mine stressforedrag vil jeg gerne bidrage til, at vi som samfund bliver bedre til at snakke om stress, og at vi med en fælles indsats kan undgå, at folk bliver syge af stress.

Når du har spørgsmål til Morten, så kan du kontakte ham direkte på: