Henrik Hansen

“Det vigtigt at vi  altid tænker i forebyggelse, snarere end helbredelse.
Vi skal tage stress i opløbet, FØR det ender med en sygemelding.”

De sidste 12 år har jeg arbejdet med arbejdsmiljø på en af Danmarks største arbejdspladser, og jeg har derfor en stor erfaring indenfor psykisk arbejdsmiljø, stress, mobning, den svære samtale og hvad det er der gør at mennesker trives på arbejdspladsen.

Jeg arbejder på en rigtig mandearbejdsplads, hvor det godt kan være svært at komme i kontakt med kollegaerne, når der skal snakkes om trivsel/følelser.

Det er dog min oplevelse at jo bedre du kender dine kolleger, jo lettere bliver det at komme ind på livet af dem, når man kan se, at der er noget galt.

For mig er det underordnet om det er privat eller på jobbet mine kolleger er presset, når man er presset, så er man presset, vi er nød til at se det som en helhed.

Mit forhold til Anti-stressforeningen er:

For mig er det vigtigt at vi forebygger, så vi ikke behøver at heldbrede. Jeg vil i Anti-stressforeningen bidrage til at gøre det lettere at tale om stress og bløde værdier OGSÅ på mandearbejdspladser.

I Anti-stressforeningen fungerer jeg som suppleant til bestyrelsen med særlig interesse for:

• Vi skal blive bedre til at genkende/spotte hvis en kollega viser tegn på der er noget galt.
  • Hvordan vi kan undgå at flere sygemeldes med stress.
  • Mænd skal OGSÅ lære at melde ud, når ting bliver for meget.

Hvad laver Henrik ellers?

Henrik er til daglig ansat som arbejdsmiljø-repræsentant hos Carlsberg.

I Anti-stressforeningen ønsker han at bruge sin viden om, hvad konkrete og enkle værktøjer kan gøre for samtalen med en kollega.

Når du har spørgsmål til Henrik, så kan du kontakte ham direkte på: